Kvalita masa přeštického černostrakatého prasete = Meat quality of Prestice Black-Pied pig
Původní plemena zvířat si zachovávají řadu cenných vlastností, např. vysoký stupeň přizpůsobivosti k podmínkám prostředí, odolnost klimatickým stresům, místním parazitům a patogenům a lepší využití místních krmivových zdrojů. V České republice je mezi genetické zdroje hospodářských zvířat zařazeno plemeno prasat přeštické … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- 5 ilustrací
- Publikováno v
- Výživa a potraviny. -- ISSN 1211-846X. -- Roč. 74, č. 4 (2019), s. 86-89
- Témata
- Popis jednotky
- 4 fotografie, 1 tabulka
- Bibliografie
- Literatura na straně 88-89 (14 záznamů)
Zdroj:
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie
Záznam není součástí řezu
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czpb000177355 | ||
FMT | A | N | |
LDR | 0 | 0 | |0 0naa a22 i 4500 |
003 | CZ PrUZP | ||
005 | 20190913104745.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 190913s2019 xr ao f b 000 0 cze d | ||
040 | |a ABA009 |b cze |e rda | ||
041 | 0 | |a cze |b eng | |
043 | |a e-xr--- | ||
072 | 7 | |a 636 |x Chov zvířat. Živočišná výroba |2 Konspekt |9 24 | |
072 | 7 | |a 637 |x Živočišné produkty |2 Konspekt |9 24 | |
080 | |a 636.2 |2 MRF | ||
080 | |a 636.05 |2 MRF | ||
080 | |a 637.5'64 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Václavková, Eva |7 jx20080411015 |u Výzkumný ústav živočišné výroby, Praha, Oddělení chovu prasat Kostelec nad Orlicí |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Kvalita masa přeštického černostrakatého prasete = |b Meat quality of Prestice Black-Pied pig / |c Eva Václavková, Jaroslava Bělková |
246 | 3 | 1 | |a Meat quality of Prestice Black-Pied pig |
300 | |b 5 ilustrací | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a jiný |b nz |2 rdacarrier | ||
500 | |a 4 fotografie, 1 tabulka | ||
504 | |a Literatura na straně 88-89 (14 záznamů) | ||
520 | 3 | |a Původní plemena zvířat si zachovávají řadu cenných vlastností, např. vysoký stupeň přizpůsobivosti k podmínkám prostředí, odolnost klimatickým stresům, místním parazitům a patogenům a lepší využití místních krmivových zdrojů. V České republice je mezi genetické zdroje hospodářských zvířat zařazeno plemeno prasat přeštické černostrakaté. Za běžných intenzivních podmínek výkrmu se vyznačuje méně příznivou jatečnou hodnotou a nelze ho srovnávat s výkonností moderních masných plemen a hybridů. Současný systém zpeněžování jatečných prasat chovatele přeštických prasat do jisté míry znevýhodňuje. Přeštické prase se vyznačuje nižší intenzitou růstu, nižším podílem masa v jatečném těle a naopak vyšším podílem tuku. Z hlediska senzorické kvality je maso přeštických prasat vysoce ceněné a může být využito pro výrobu specifických regionálních produktů. | |
520 | 3 | 9 | |a The original breeds of animals retain a number of valuable traits, such as a high degree of adaptability to environmental conditions, resistance to climatic stress, local parasites and pathogens, and better use of local feed sources. In the Czech Republic, the genetic resources of farm animals include the Prestice Black-Pied pig. Under normal intensive fattening conditions, it has a less favorable carcass value and cannot be compared to modern meat breeds and hybrids. The current system of carcass pig classification is not advantageous for Prestice pig breeders. The breed is characterized by lower growth rate, lower meat content in the carcass and higher fat content. In terms of sensory quality, the meat of Prestice Black-Pied pigs is highly valued and can be used for production of special regional meat products. |9 eng |
546 | |a Český text, anglický abstrakt | ||
650 | 0 | 9 | |a CZECH REPUBLIC |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a PORK |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a FOOD CONSUMPTION |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a Food quality |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a SWINE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a LAND RACES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a HISTORY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a ANIMAL GENETIC RESOURCES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a RESOURCE CONSERVATION |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a RESISTANCE TO INJURIOUS FACTORS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a FREE RANGE HUSBANDRY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a EXTENSIVE HUSBANDRY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a CROSSBREEDING |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a CROSSBREDS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MEAT PERFORMANCE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a GROWTH RATE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a WEIGHT GAIN |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a Meat quality |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a LIPID CONTENT |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a FATTY ACIDS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a SATURATED FATTY ACIDS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a QUALITY CONTROLS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a Food adulteration |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a inspection |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MEAT PRODUCTS |2 agrovoc |
653 | 0 | |a přehledová práce | |
653 | 0 | |a regionální potraviny | |
653 | 0 | |a delikatesy | |
653 | 0 | |a intramuskulární tuk | |
650 | 0 | 7 | |a Česká republika |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a vepřové maso |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a spotřeba potravin |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kvalita potravin |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a prasata |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a krajová plemena |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a historie |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a genetické zdroje zvířat |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a uchování zdrojů |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a odolnost ke škodlivým činitelům |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a chov zvířat ve výběhu |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a extenzivní chov zvířat |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a křížení |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kříženci |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a masná užitkovost |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a rychlost růstu |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a hmotnostní přírůstek |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kvalita masa |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a obsah lipidů |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a mastné kyseliny |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a nasycené mastné kyseliny |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kontrola kvality |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a falšování potravin |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a inspekce |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a masné výrobky |2 agrovoc |
700 | 1 | |a Bělková, Jaroslava |7 xx0241064 |u VÚŽV, Kostelec nad Orlicí |4 aut | |
773 | 0 | |t Výživa a potraviny |x 1211-846X |g Roč. 74, č. 4 (2019), s. 86-89 |q 74:4 |9 2019 | |
LKR | |a ITM |b 97084 |l UZP50 |y 2019 | ||
910 | |a ABA009 |t rs | ||
SIF | |z DN |d 20190912 |