Nejen něco k snědku: role jídla v regionální identitě

To chci

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Dušan Janák, 1979-
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
Ilustrace
Publikováno v
Prostor. -- ISSN 0862-7045. -- Roč. 39, č. 117 (2022), s. 74-79
Témata
Popis jednotky
Pod názvem: Způsob, jak jíme, je podle sociologa Pierra Bourdieua podmíněn naším sociálním určením, a to včetně příslušnosti k regionu. I když se to nemusí na první pohled zdát, většinou se to projeví ve chvíli, kdy jsou naše zvyklosti nabourány například pobytem v zahraničí. S narůstajícím věkem bývá zase typické přilnutí k regionální tradici. Porovnejme vztah k jídlu ve třech rozličných mikroregionech: na slezském Hlučínsku, Hanáckém Slovácku a v Podkrkonoší.
Podnázev pro číslo 117: Evropa prochází žaludkem
Rubrika: Z domácí kuchyně

Zdroj:

Informace o zdroji

MARC

LEADER 00000naa a2200000 i 4500
001 000216949
003 CZ PlERL
005 20231010141922.0
007 ta
008 230914s2022 xr a f |||| 0 cze c
040 |a PNA001  |b cze  |e rda  |9 2 
043 |a e-xr---  |b e-xr-mo  |b e-xr-jm  |b e-xr-cc  |2 czenas 
072 7 |a 316.7  |x Sociologie kultury. Kulturní život  |2 Konspekt  |9 1 
080 |a 39:641/642  |2 MRF 
080 |a 640.4  |2 MRF 
080 |a 392.81  |2 MRF 
080 |a 332.1  |2 MRF 
080 |a 316.72:323.174  |2 MRF 
080 |a (437.326)  |2 MRF 
080 |a (437.322)  |2 MRF 
080 |a (437.31-17)  |2 MRF 
080 |a (0:82-4)  |2 MRF 
100 1 |a Janák, Dušan,  |d 1979-  |7 jx20100127001  |4 aut 
245 1 0 |a Nejen něco k snědku: role jídla v regionální identitě /  |c Dušan Janák 
246 0 |a Z domácí kuchyně 
300 |b Ilustrace 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Pod názvem: Způsob, jak jíme, je podle sociologa Pierra Bourdieua podmíněn naším sociálním určením, a to včetně příslušnosti k regionu. I když se to nemusí na první pohled zdát, většinou se to projeví ve chvíli, kdy jsou naše zvyklosti nabourány například pobytem v zahraničí. S narůstajícím věkem bývá zase typické přilnutí k regionální tradici. Porovnejme vztah k jídlu ve třech rozličných mikroregionech: na slezském Hlučínsku, Hanáckém Slovácku a v Podkrkonoší. 
500 |a Podnázev pro číslo 117: Evropa prochází žaludkem 
500 |a Rubrika: Z domácí kuchyně 
650 0 7 |a antropologie jídla  |7 ph1121864  |2 czenas 
650 0 7 |a stravovací zvyky  |7 ph931806  |2 czenas 
650 0 7 |a regionální rozdíly  |7 ph370261  |z Česko  |2 czenas 
650 0 7 |a regionální identita  |7 ph121103  |z Česko  |2 czenas 
651 7 |a Hlučín (Česko : oblast)  |7 ge134215  |2 czenas 
651 7 |a Hanácké Slovácko (Česko)  |7 ge116940  |2 czenas 
651 7 |a Podkrkonoší (Česko)  |7 ge137859  |2 czenas 
655 7 |a eseje  |7 fd132213  |2 czenas 
773 0 |t Prostor  |x 0862-7045  |g Roč. 39, č. 117 (2022), s. 74-79  |q 39:117  |9 2022 
910 |a PNA001  |x 000216949  |k anlplus 
990 |a RS 
998 |a http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001980903&local_base=ANL