Nejen něco k snědku: role jídla v regionální identitě
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- Ilustrace
- Publikováno v
- Prostor. -- ISSN 0862-7045. -- Roč. 39, č. 117 (2022), s. 74-79
- Témata
- Popis jednotky
- Pod názvem: Způsob, jak jíme, je podle sociologa Pierra Bourdieua podmíněn naším sociálním určením, a to včetně příslušnosti k regionu. I když se to nemusí na první pohled zdát, většinou se to projeví ve chvíli, kdy jsou naše zvyklosti nabourány například pobytem v zahraničí. S narůstajícím věkem bývá zase typické přilnutí k regionální tradici. Porovnejme vztah k jídlu ve třech rozličných mikroregionech: na slezském Hlučínsku, Hanáckém Slovácku a v Podkrkonoší.
Podnázev pro číslo 117: Evropa prochází žaludkem
Rubrika: Z domácí kuchyně
MARC
| LEADER | 00000naa a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | 000216949 | ||
| 003 | CZ PlERL | ||
| 005 | 20231010141922.0 | ||
| 007 | ta | ||
| 008 | 230914s2022 xr a f |||| 0 cze c | ||
| 040 | |a PNA001 |b cze |e rda |9 2 | ||
| 043 | |a e-xr--- |b e-xr-mo |b e-xr-jm |b e-xr-cc |2 czenas | ||
| 072 | 7 | |a 316.7 |x Sociologie kultury. Kulturní život |2 Konspekt |9 1 | |
| 080 | |a 39:641/642 |2 MRF | ||
| 080 | |a 640.4 |2 MRF | ||
| 080 | |a 392.81 |2 MRF | ||
| 080 | |a 332.1 |2 MRF | ||
| 080 | |a 316.72:323.174 |2 MRF | ||
| 080 | |a (437.326) |2 MRF | ||
| 080 | |a (437.322) |2 MRF | ||
| 080 | |a (437.31-17) |2 MRF | ||
| 080 | |a (0:82-4) |2 MRF | ||
| 100 | 1 | |a Janák, Dušan, |d 1979- |7 jx20100127001 |4 aut | |
| 245 | 1 | 0 | |a Nejen něco k snědku: role jídla v regionální identitě / |c Dušan Janák |
| 246 | 0 | |a Z domácí kuchyně | |
| 300 | |b Ilustrace | ||
| 336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
| 337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
| 338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
| 500 | |a Pod názvem: Způsob, jak jíme, je podle sociologa Pierra Bourdieua podmíněn naším sociálním určením, a to včetně příslušnosti k regionu. I když se to nemusí na první pohled zdát, většinou se to projeví ve chvíli, kdy jsou naše zvyklosti nabourány například pobytem v zahraničí. S narůstajícím věkem bývá zase typické přilnutí k regionální tradici. Porovnejme vztah k jídlu ve třech rozličných mikroregionech: na slezském Hlučínsku, Hanáckém Slovácku a v Podkrkonoší. | ||
| 500 | |a Podnázev pro číslo 117: Evropa prochází žaludkem | ||
| 500 | |a Rubrika: Z domácí kuchyně | ||
| 650 | 0 | 7 | |a antropologie jídla |7 ph1121864 |2 czenas |
| 650 | 0 | 7 | |a stravovací zvyky |7 ph931806 |2 czenas |
| 650 | 0 | 7 | |a regionální rozdíly |7 ph370261 |z Česko |2 czenas |
| 650 | 0 | 7 | |a regionální identita |7 ph121103 |z Česko |2 czenas |
| 651 | 7 | |a Hlučín (Česko : oblast) |7 ge134215 |2 czenas | |
| 651 | 7 | |a Hanácké Slovácko (Česko) |7 ge116940 |2 czenas | |
| 651 | 7 | |a Podkrkonoší (Česko) |7 ge137859 |2 czenas | |
| 655 | 7 | |a eseje |7 fd132213 |2 czenas | |
| 773 | 0 | |t Prostor |x 0862-7045 |g Roč. 39, č. 117 (2022), s. 74-79 |q 39:117 |9 2022 | |
| 910 | |a PNA001 |x 000216949 |k anlplus | ||
| 990 | |a RS | ||
| 998 | |a http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001980903&local_base=ANL | ||