Hygienicko ekologické riziká prežívania Salmonella typhimurium v chovoch ošípaných

To chci

Pevná frakce kejdy po mechanické separaci byla umístěna při dvou různých teplotách, v chladničce při 4 st.C a v termostatu při 20 st.C. Testované baktérie Salmonella typhimurium přežívaly 111 dní při 4 st.C a 63 dny při 20 st.C. Vprůběhu experimentu došlo při obou teplotách k poklesu pH z počáteční hodnoty 8,8 na konečnou hodnotu celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
I. Plachá
Další autoři
J. Venglovský
N. Sasáková
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
lit. 8
Publikováno v
Ochrana zvířat a welfare (část I.). -- s. 42-44
Témata
Popis jednotky
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

Zdroj:

Informace o zdroji

MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czb97
003 CZ PrNK
005 19971103000000.0
007 ta
008 971103s1996 xr a u100 0 sla
040 |a ABA009  |b cze  |d ABA001  |9 2 
080 |a 619  |2 undef 
080 |a 636.4  |2 undef 
080 |a 614.9  |2 undef 
080 |a 579  |2 undef 
100 1 |a Plachá, I.  |4 aut 
245 1 0 |a Hygienicko ekologické riziká prežívania Salmonella typhimurium v chovoch ošípaných /  |c I. Plachá Ústav experimentálnej veterinárnej medicíny, J. Venglovský ÚEVM, N. Sasáková ÚEVM 
300 |b lit. 8 
500 |a Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně 
520 |a Pevná frakce kejdy po mechanické separaci byla umístěna při dvou různých teplotách, v chladničce při 4 st.C a v termostatu při 20 st.C. Testované baktérie Salmonella typhimurium přežívaly 111 dní při 4 st.C a 63 dny při 20 st.C. Vprůběhu experimentu došlo při obou teplotách k poklesu pH z počáteční hodnoty 8,8 na konečnou hodnotu 6,63 při 4 st.C a 7,45 při 20 st.C. Hodnoty sušiny na konci experimentu při obou teplotách mírně poklesly. Procentuální zastoupeníorganických látek při obou teplotách mělo kolísavý charakter s mírným poklesem na konci experimentu. Procentuální zastoupení anorganických látek při obou teplotách mělo stoupající trend. Hodnoty amoniakálního dusíku při 4 st.C mělyna konci experimentu poloviční hodnotu v porovnání s počáteční, při 20 st.C došlo k 20násobné redukci. Hodnoty celkového dusíku měly stoupající trend při obou teplotách. Počáteční a konečné hodnoty celkového fosforu při obouteplotách se výrazně neměnily. 
611 2 4 |a Ochrana zvířat a welfare  |n (3. :  |d 1996 :  |c Brno, Česko) 
653 0 |a výcvikové kursy  |a welfare zvířat  |a hospodářská zvířata  |a prasata  |a zemědělské odpady  |a močůvka  |a kejda  |a fyzikálně chemické vlastnosti  |a přibližné složení  |a mikrobiologie  |a bakteriologie  |a Salmonella typhimurium  |a přežití  |a životaschopnost  |a teplota prostředí  |a skladování 
700 1 |a Venglovský, J.  |4 aut 
700 1 |a Sasáková, N.  |4 aut 
773 0 |t Ochrana zvířat a welfare (část I.)  |d Brno : NOEL 2000 s.r.o., 1996  |g s. 42-44  |z 80-86020-06-1  |9 1996 
910 |a ABA009  |x czb97 
990 |a RS 
998 |a http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000354755&local_base=ANL