Hygienicko ekologické riziká prežívania Salmonella typhimurium v chovoch ošípaných
Pevná frakce kejdy po mechanické separaci byla umístěna při dvou různých teplotách, v chladničce při 4 st.C a v termostatu při 20 st.C. Testované baktérie Salmonella typhimurium přežívaly 111 dní při 4 st.C a 63 dny při 20 st.C. Vprůběhu experimentu došlo při obou teplotách k poklesu pH z počáteční hodnoty 8,8 na konečnou hodnotu … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- lit. 8
- Publikováno v
- Ochrana zvířat a welfare (část I.). -- s. 42-44
- Témata
- Popis jednotky
- Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czb97 | ||
003 | CZ PrNK | ||
005 | 19971103000000.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 971103s1996 xr a u100 0 sla | ||
040 | |a ABA009 |b cze |d ABA001 |9 2 | ||
080 | |a 619 |2 undef | ||
080 | |a 636.4 |2 undef | ||
080 | |a 614.9 |2 undef | ||
080 | |a 579 |2 undef | ||
100 | 1 | |a Plachá, I. |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Hygienicko ekologické riziká prežívania Salmonella typhimurium v chovoch ošípaných / |c I. Plachá Ústav experimentálnej veterinárnej medicíny, J. Venglovský ÚEVM, N. Sasáková ÚEVM |
300 | |b lit. 8 | ||
500 | |a Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně | ||
520 | |a Pevná frakce kejdy po mechanické separaci byla umístěna při dvou různých teplotách, v chladničce při 4 st.C a v termostatu při 20 st.C. Testované baktérie Salmonella typhimurium přežívaly 111 dní při 4 st.C a 63 dny při 20 st.C. Vprůběhu experimentu došlo při obou teplotách k poklesu pH z počáteční hodnoty 8,8 na konečnou hodnotu 6,63 při 4 st.C a 7,45 při 20 st.C. Hodnoty sušiny na konci experimentu při obou teplotách mírně poklesly. Procentuální zastoupeníorganických látek při obou teplotách mělo kolísavý charakter s mírným poklesem na konci experimentu. Procentuální zastoupení anorganických látek při obou teplotách mělo stoupající trend. Hodnoty amoniakálního dusíku při 4 st.C mělyna konci experimentu poloviční hodnotu v porovnání s počáteční, při 20 st.C došlo k 20násobné redukci. Hodnoty celkového dusíku měly stoupající trend při obou teplotách. Počáteční a konečné hodnoty celkového fosforu při obouteplotách se výrazně neměnily. | ||
611 | 2 | 4 | |a Ochrana zvířat a welfare |n (3. : |d 1996 : |c Brno, Česko) |
653 | 0 | |a výcvikové kursy |a welfare zvířat |a hospodářská zvířata |a prasata |a zemědělské odpady |a močůvka |a kejda |a fyzikálně chemické vlastnosti |a přibližné složení |a mikrobiologie |a bakteriologie |a Salmonella typhimurium |a přežití |a životaschopnost |a teplota prostředí |a skladování | |
700 | 1 | |a Venglovský, J. |4 aut | |
700 | 1 | |a Sasáková, N. |4 aut | |
773 | 0 | |t Ochrana zvířat a welfare (část I.) |d Brno : NOEL 2000 s.r.o., 1996 |g s. 42-44 |z 80-86020-06-1 |9 1996 | |
910 | |a ABA009 |x czb97 | ||
990 | |a RS | ||
998 | |a http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000354755&local_base=ANL |